12.7.2024. 20:15
0
Kolaps na graničnim prijelazima: Na sjeveru BiH gužva na ulazu u državu, na jugu na izlazu
Suočavamo se s izuzetno visokim temperaturama koje dodatno otežavaju uslove na putevima.

Budući da je vikend pred nama, pojačana je frekvencija vozila, stoga su gužve na glavnim saobraćajnicama, prilazima gradovima te graničnim prelazima očekivane. Molimo vozače da budu strpljivi, voze oprezno i prave češće pauze tokom putovanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod. Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na jugu, zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.

(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.