20.10.2024. 15:24
0
Real deklasirao Gironu, Džanan Musa se povrijedio
Čini se da su košarkaši Reala izašli iz krize. nakon što su prije tri dana savladali Panathinaikos u Euroligi (90:86), danas su otvarili pobjedu i u prvenstvu Španije.

Kraljevi su u 4. kolu ACB lige deklasirali Gironu sa 95:67. Gosti su samo na otvaranju meča, u dva navrata imali po dva poena prednosti (2:4 i 5:7), a ostatak meča protekao je u dominaciji Reala.

Prednost Kraljeva u četvrtom periodu išla je i do 37 poena (93:56), ali su gosti do kraju uspjeli ublažiti na "podnošljivih" 28 poena razlike.

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, na parketu je proveo 11 minuta i ostvario je skroman učinak od dva poena, uz po jedan skok i jednu asistenciju.

Naš reprezentativac je u prvoj četvrtine zadobio povredu skočnog zgloba kada ga je faulirao jedan košarkaš Girone, ali je nakon toga nastavio igrati, da bi ubrzo zatražio izmjenu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Durham iz Girone (21 poen), a listu strijelaca kod Reala predvodio je trojac Campazzo, Hezonja i Tavares sa po 14 poena.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.