12.7.2024. 21:50
0
Snažno nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine golf loptice
Jako nevrijeme pogodilo je danas Sloveniju. Ovu državu su zahvatile dvije olujne ćelije, nakon čega je za dio zemlje izdato narandžasto meteorološko upozorenje, piše 24ur.

Pored jakog vjetra i pljuskova, nevrijeme je ponovo donijelo jak grad u Sloveniju, i to veličine golf-loptice. I meteorolozi su iznenađeni.

- Pažnja! U centralnom dijelu zemlje formira se jaka oluja sa snažnim gradom! Tokom nevremena mogući su jaki udari vjetra i pljuskovi. Nijedan meteorološki model nije predvidio ovo - poručili su iz slovenske Agencije za životnu sredinu (Arso), navodi Neurje.si.

Stanovnici Slovenije su na društvenim mrežama objavili fotografije grada veličine loptice za golf, a kod nekih komada grada prečnik je bio čak šest centimetara.

Prvi olujni sistem stvorio se iznad Furlanije-Julijske krajine i premještao se prema zapadu zemlje, a u međuvremenu je oslabio. Drugi se stvorio iznad centralne Slovenije te se premješta prema istoku.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.