5.8.2024. 20:44
0
Iran upozorio pilote da izbjegavaju zračni prostor, moguć napad na Izrael
Iran je izdao obavijest pilotima i avio kompanijama da izbjegavaju njegov zračni prostor, piše Wall Street Journal.

To praktično znači da se komercijalna i civilna avijacija drže podalje bez detalja šta bi moglo uslijediti.

Uslijedilo je to nakon što je američki državni sekretar Antony Blinken jučer tiokom telefonskog razgovora rekao ministrima vanjskih poslova skupine G7 da bi Teheran mogao napasti Izrael unutar 24 do 48 sati, prema informacijama diplomata upoznatih s razgovorom. Blinken nije naveo kakav bi oblik napad mogao imati.

Izrael je rekao da je spreman braniti se i odgovoriti na bilo kakav osvetnički napad. Washington je izjavio da će pomoći u obrani Izraela.

Njemačka aviokompanija Lufthansa jučer je izjavila je da je produžila suspenziju svih letova za Teheran, Tel Aviv i Bejrut do 12. augusta.

Izrael je stavio svoju vojsku u visoku pripravnost, dok američki zvaničnici rade na tome da pripreme vojne resurse i regionalne partnere kako bi spriječili napad za koji se neki boje da bi mogao biti širi i složeniji od iranskog napada u aprilu.

(NAP)

IranIzrael
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.