5.8.2024. 12:49
0
Harris u utorak navečer najavljuje potpredsjedničkog kandidata
FOTO: AGENCIJE
Potpredsjednica Kamala Harris će održati svoje prvo okupljanje zajedno sa svojim još uvijek neobjavljenim kandidatom za potpredsjednicu u utorak navečer u Philadelphiji, saopćila je njena kampanja, kao dio petodnevno obilaska sedam država.

Harris je vikend provela razgovarajući sa potencijalnim kandidatima za potpredsjednika, uključujući guvernera Pennsylvanije Josha Shapira, guvernera Minnesote Tima Walza, senatora Marka Kellyja, guvernera Kentuckyja Andyja Besheara i sekretara za transport Petea Buttigiega.

Ona će najaviti svoj izbor najkasnije u utorak, kada će ona i njen kandidat za potpredsjednika krenuti na petodnevnu turneju kroz sedam ključnih država koje bi mogle odlučiti izbore u novembru, piše The Hill.

Harris i njen potpredsjednički kandidat će započeti u utorak navečer u Philadelphiji, a zatim će putovati u Wisconsin i Michigan u srijedu, Sjevernu Karolinu i Georgiju u četvrtak, Arizonu u petak i Nevadu u subotu.

Pored većih okupljanja, Harris i njen kandidat za potpredsjednika će se sastati s biračima u manjim okruženjima kao što su restorani i sindikalne dvorane, saopćila je kampanja. Oni će biti praćeni lokalnim zvaničnicima na svakoj stanici.

"Ova turneja će omogućiti potpredsjednici i njenom kandidatu za potpredsjednika da direktno razgovaraju s biračima u njihovim zajednicama i naglase razliku između našeg tiketa i Trumpovog," saopćila je kampanja.

Harris je prošle sedmice prikupila dovoljno delegata da postane pretendent za Demokratsku nominaciju, što postavlja vjerovatni okršaj u novembru protiv bivšeg predsjednika Trumpa.

Anketom CBS News/YouGov objavljenom u nedjelju pronađeno je da Harris vodi Trumpa za 1 poen na nacionalnom nivou, a u ključnim državama za odlučivanje je izjednačena sa bivšim predsjednikom.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.