21.8.2024. 14:39
0
Alain Delon bit će sahranjen u subotu: Glumac htio biti pokopan na svom posjedu
Sahrana ikone francuske kinematografije Alaina Delona, koji je umro u nedjelju u dobi od 88 godina, održat će se u subotu na njegovom posjedu, piše agencija France Presse.

Sahrana glumca kojem je nakon smrti počast odao cijeli svijet, od Italije do Japana, zakazana je za 17 sati u Douchy-Montcorbonu, gradiću u centralnoj Francuskoj u kojem je proveo zadnje trenutke života i gdje je preminuo, prenose francuski mediji CNews i BFMTV.

Monsinjor Jean-Michel Di Falco, nekadašnji biskup u Gapu koji je poznavao Delona, predvodit će ceremoniju. Glumac je htio biti pokopan na svom posjedu, u blizini svojih pasa, za što je trebao dobiti dozvolu vlasti.

Tražio je i da se ispraćaj odvija u prisustvu samo nekoliko desetina članova porodica, bez nacionalnih počasti.

Cijenjen širom svijeta, glumac iz Leoparda i Samuraja legenda je historije kinematografije, ali i ličnost koja je dijelila javnost zbog svojih reakcionarnih stavova, ega i mačizma, piše France Presse. Njegovom smrću završeno je poglavlje francuske kinematografije od 1960. do 1980. godine.

Delon je umro nakon većine najboljih prijatelja i najdražih saradnika, poput glumaca Jeana Gabina, Lina Venture i Romy Schneider te italijanskih režisera Luchina Viscontija i Michelangela Antonionija.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.