9.7.2024. 19:27
0
Medvedev sa Wibledona izbacio najboljeg igrača svijeta
FOTO: screenshot/x
Ruski teniser Danil Medvedev pobjedio je svjetskog broja jedan Jannika Sinnera u četvrtfinalu Wimbledona, rezultatom 3:2 u setovima.

U prvom setu nije bilo prilika za brejk te se otišlo u tie break gdje je Medvedev propustio realizovati prvu set loptu, a na drugoj strani Sinner je uzvratio i iskoristio drugu te poveo s 1:0 u setovima.

Medvedev je u trećem gemu drugog seta oduzeo servis italijanskom teniseru pa je onda u sedmom gemu imao još dvije brejk lopte koje nije iskoristio, ali svejedno je drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4 i tako izjednačio na 1:1 u setovima.

Baš kao i u drugom setu, ruski teniser je oduzeo servis Italijanu u trećem gemu te poveo sa 2:1, ali se Sinner vratio u desetom gemu i iskoristio drugu brejk šansu te izjednačio na 5:5. Potom je Sinner propustio dvije set lopte, a Medvedev je izjednačio na 6:6 te odveo set u tie break gdje je zadržao svoj servis i poveo sa 2:1 u setovima.

Sinner je igrao sjajno u četvrtom setu gdje je napravio dva brejka te veoma lako sa 6:2 riješio ovaj dio igre u svoju korist i izjednačio rezultat na 2:2 u setovima.

Medvedev je u četvrtom gemu petog seta napravio brejk i poveo sa 3:1, a svoj servis je zadržao do kraja i plasirao se u polufinale Wimbledona.

Tamo ga čeka pobjednik duela između Carlosa Alcaraza iz Španije i Tommyja Paula.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.