21.8.2024. 8:31
0
Poraz u kvalifikacijama za US Open: Džumhur dobio prvi set sa 6:0, pa izgubio meč
FOTO: n1
Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur (81. na ATP listi), završio je svoj nastup u kvalifikacijama za US Open već u prvom kolu, nakon što je večeras poražen od Australca Alexa Bolta (175. ATP).

Meč, koji se igrao na tvrdoj podlozi u Sjedinjenim Američkim Državama, trajao je sat i po, a završio je rezultatom 0:6, 6:3, 6:3 u korist Bolta.

Džumhur je sjajno započeo meč, dominirajući u prvom setu. Osvojio je tri breaka, zadržao svoj servis i potpuno nadigrao protivnika sa 6:0. Međutim, u drugom setu je došlo do preokreta. Džumhur nije uspio ostvariti nijedan break, dok je Bolt iskoristio priliku u šestom gemu, osvojio servis i izjednačio rezultat u setovima.

U odlučujućem, trećem setu, Džumhur je ponovo izgubio svoj servis. Iako je uspio da se vrati breakom u četvrtom gemu, Bolt je ubrzo preuzeo kontrolu meča, ostvarivši dva nova breaka.

To je bilo dovoljno da zaključi meč i plasira se u narednu fazu kvalifikacija, dok se Džumhur morao oprostiti od daljeg takmičenja.Poslovnica u Hrasnom je posljednja poslovnica pekare Manja koja još uvijek radi u Sarajevu. Ranije su zatvorene poslovnice na Koševu, Otoci, Čengić Vili, Dobrinji kao i u Vogošći.

Poslovnice pekare Manja su bile često na meti napada, te su izlozi često razbijani i vandalizirani.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.