10.7.2024. 15:19
0
Vučića šokirale reakcije na paradiranje Prijedorom Vojske Srbije: "Žele da nas predstave kao militaristički nastrojene i kao neke koji žele da osvajaju po regionu"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naprosto je frapiran porukama koje je čuo posljednjih dana iz Sarajeva.

Naime, Vučiću nije jasno zašto neko propituje paradiranje Vojske Srbije po Prijedoru i Bratuncu te ja kazao da je Sarajevo vodilo 'prljavu kampanju' protiv Srbije.

On je kazao da je to bilo "bukvalno širenje mržnje".

Dalje je kazao da je ta "jeziva kampanja" u Sarajevu i BiH organizirana uz podršku nekih drugih službi, a protiv onih koji predstavljaju Srbiju. A da bi se sve završilo time da su ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković i ministar odbrane Zukan Helez rekli da je sve urađeno u skladu sa procedurama.

Govoreći o dolasku kadeta Srbije u Prijedor na obilježavanju 82 godine od Bitke na Kozari na Mrakovici, Vučić je podsjetio da je to organizovano čitavu deceniju, svake godine, i zapitao zbog čega je sada bila potrebna takva kampanja iz BiH.

"Čak i vaši mediji su to radili u Beogradu, želeći da nas predstave kao militaristički nastrojene i kao neke koji žele da osvajaju po regionu", rekao je Vučić.

Povodom izjave Veslija Klarka da Vučić želi da razbije BiH i uzme sjever Kosova, kao i američkog predsjednika Joa Bidena kako je NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine spriječilo etničko čišćenje na ovim prostorima, Vučić je ocijenio da su oni prilično nemoćni u svojoj mržnji i lošem odnosu prema Srbiji.

Vučić je naglasio da Srbija ne želi nikoga da osvaja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.