8.8.2024. 17:17
1
Mašić: Ko god u Vijeću ministara BiH bude glasao za razrješenje Galića umjesto za smjenu radi direktno protiv interesa države
Zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić podsjetio je na društvenim mrežama na to da je zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić bjegunac od bosanskohercegovačkog pravosuđa i osumnjičenik za teška krivična djela zbog kojih je i pobjegao u susjednu Hrvatsku kako bi izbjegao suočavanje sa pravdom u Bosni i Hercegovini.

"Kao takav ne zaslužuje nikakvu vrstu brige i sadake od strane države, već upravo sve suprotno tome", navodi Mašić.

Drugo, dodaje, Galić je u bjekstvu od 9. jula, od kada je i na bolovanju koje mu ističe poslije 40 dana, tačnije 18. augusta, nakon čega bi Galić morao lično pred komisiju ukoliko bi želio produžiti bolovanje.

"S obzirom na to da je i sam svjestan da bi tom prilikom bio uhapšen i priveden, izvjesnije je da se neće pojaviti nakon čega bi se i formalnopravno mogao otpustiti iz službe i dobiti otkaz zbog teže povrede radnog odnosa - nedolaska na posao", govori federalni zastupnik.

Pod tri ponavlja ono što sam napisao i objavio prije sedam dana da bjegunac od bh. pravosuđa mora biti smijenjen s dužnosti.

"Ko god se u Vijeću ministara BiH bude zalagao i glasao za razrješenje umjesto za smjenu, radi direktno protiv interesa države BiH jer razrješenjem mu se omogućavaju nezaslužene prenadležnosti u vidu isplate ogromne otpremnine i omogućava odlazak u penziju bez da se i pojavio u svojoj sopstvenoj zemlji, a da ne govorimo o izbjegavanju polaganja računa", napominje Mašić.

Četvrto, ističe, ministar Nenad Nešić ne govori istinu kada kaže da od Nezavisnog odbora nije dobio formalni prijedlog za smjenu.

"Bez obzira i na takav kilav Nezavisni odbor koji je očito pod političkog pritiskom i uticajem, oni su u svom dopisu ipak ostavili i više nego dovoljno prostora Vijeću ministara BiH da smijeni bjegunca Galića. Ako laže šija, ne laže vrat", zaključio je Damir Mašić.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.