8.8.2024. 18:58
0
Muhamed Junus položio zakletvu za novog lidera
Laureat Nobelove nagrade za mir Muhamed Junus položio je danas zakletvu za privremenog lidera Bangladeša.

Bivši premijer Bangladeša Šeik Hasina podnijela je ostavku u ponedjeljak, 5. avgusta, nakon višesedmičnih protesta predvođenih studentima. Nešto ranije su lokalni mediji javili da je tokom nereda i protesta u Bangladešu za 23 dana poginulo najmanje 560 ljudi.

Odluka o imenovanju Junusa za privremenog lidera je nakon sastanka predsjednika Bangladeša Muhameda Šahabudina, vojnih i lidera studentskog protesta, prenosi Srna.

Studenti su iznijeli jasan stav da neće prihvatiti administraciju predvođenu vojskom i da žele da Junus bude na čelu vlasti.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.