8.8.2024. 17:52
0
Gradonačelnik Beča poručio da i pored prijetnje terorističkim napadima prijestolnica Austrije ostaje siguran grad
Gradonačelnik Beča Michael Ludwig obratio se danas javnosti povodom otkazivanja koncerta američke pop zvijezde Taylor Swift na stadionu Ernst-Happel zbog sumnje u teroristički napad.

Odluka je izazvala veliko razočaranje među fanovima, ali gradonačelnik naglašava da su sigurnost i dobrobit svih građana, posjetilaca i izvođača, na prvom mjestu.

"Duboko razumijem razočarenje mnogih fanova koji su se dugo radovali ovim koncertima. Kao grad, Beč duboko žali zbog ovih vanrednih okolnosti koje su dovele do otkazivanja - izjavio je.

Gradonačelnik posebno ističe odlučnost Beča da se suprotstavi svakom obliku terorizma i poručuje da u Beču nema mjesta za one koji podržavaju takve ideje.

"Nećemo dopustiti da nas terorizam podijeli. Naš grad se zalaže za miran suživot i snažnu zajednicu i odlučni smo da zaštitimo te vrijednosti - poručio je.

Beč će prema gradonačelnikovim daljnim navodima koristiti i dalje sve raspoložive resurse u saradnji s nadležnim državnim organima kako bi ostao sigurno i prijatno mjesto za život.

"Bez obzira na političke razlike, moramo djelovati jedinstveno kako bismo zaštitili sigurnost svih koji žive u Beču i onih koji ga posjećuju - dodao je Ludwig.

Na kraju je poručio da Beč ostaje centar kulture i životne radosti i da posjetioci mogu biti sigurni da će i dalje organizovati sigurne i spektakularne događaje.

"Zajedno ćemo pokazati da Beč ostaje jak i ujedinjen. Naš grad će i dalje biti sigurno mjesto za sve - poruka je gradonačelnika austrijske prijestolnice Ludwiga.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.