13.7.2024. 9:18
0
Helez odgovorio Vučiću: Nisu građani BiH počinili genocid u Srbiji, nismo mi Beograd držali pod opsadom 1.425 dana
FOTO: N1
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez (SDP) je jučerašnju konferenciju za novinare predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu nazvao „morbidnim javnim nastupom“.

Kaže kako je nastup Vučića obilovao lažima, zamjenama teza i izvrtanjem činjenica, a predsjednicu skupštine Srbije Anu Brnabić nazvao „monstrumom“, prenosi Danas.

Helez je Vučića optužio da u „maniru najbezobzirnijih diktatora svijeta“ rovari po BiH i pokušava da, kako je kazao, "preko svog poslušnika, nelegalnog predsjednika RS Milorada Dodika, pripoji dio BiH i upravlja procesima u toj zemlji".

"Vučić istovremeno optužuje, kako on to kaže ’političko Sarajevo’, da pokušava uništiti Srbiju.

Nisu građani BiH počinili genocid ni u jednom gradu u Srbiji, nisu naši avioni nikad bombardovali Beograd, nije nikad naš izabrani zvaničnik sa brda iznad Beograda snajperom pucao po građanima Beograda, nismo mi Beograd držali pod opsadom 1.425 dana, nije niko iz BiH prešao Drinu da bi ratovao po Srbiji“, naveo je Helez.

Optužio je predsjednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić da je „besramno izmislila govor Munire Subašić iz Majki Srebrenice i optužila da je prijetila Vučićevoj deci".

„Lagati na majku Srebrenice, koja je izgubila 22 svojih najmilijih, može samo monstrum“, naveo je Helez.

On je izrazio nadu da će u Srbiji „uskoro biti omogućeni fer i pošteni izbori i da će se pojaviti neki novi Zoran Đinđić, kojeg kriminalci, nacionalisti neće ubiti“.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.