30.7.2024. 13:38
0
Helez sa zamjenikom komandanta NATO štaba Sarajevo: Savez neće dozvoliti sigurnosne probleme u BiH
FOTO: ministarstvo odbrane bih
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je u posjetu 30. jula 2024. godine zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo, brigadira Bahrija Yildiza.

Ministar Helez se zahvalio brigadiru Yildizu na posjeti, ali i NATO štabu Sarajevo na svemo što čine za MO i OS BiH.

- Prisustvo NATO štaba Sarajevo daje sigurnost BiH i građanima. Također, mnogo nam znači podrška kada je u pitanju razvoj OS BiH. Mi imamo dva strateška cilja kada je u pitanju naša zemlja, a to su članstvo u EU i NATO - kazao je Helez.

Ministar Helez i brigadir Yildiz razgovarali su i o aktivnostima koje su realizovane tokom prošle godine, ali i onima koje su u realizaciji. Ministar je upoznao zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo o zadacima koje naša zemlja treba ispuniti kao pregovarač na putu u EU, usvajanju budžeta i povećanju, novim uniformama, Planu modernizacije OS BiH 2017. - 2027.", nabavci radara i brojnim drugim temama.

Brigadir Yildiz zahvalio se na važnim informacijama koje je dobio od ministra odbrane BiH, rekavši da je napredak u MO i OS BiH vidljiv.

- Primjetno je da ste dosta uradili kada je u pitanju prijem novih kandidata u OS BiH i modernizacija. Članstvo u NATO i EU je mehanizam koji može poboljšati budućnost BiH - zaključio je Yildiz, naglasivši da NATO podržava taj put i da neće dozvoliti sigurnosne probleme u BiH.

Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo pohvalio je i angažman pripadnika i helikoptera OS BiH pri gašenju požara u našoj zemlji, kazavši da su brzom reakcijom pokazali da su spremni i sposobni odgovoriti na najteže zahtjeve. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.