18.7.2024. 22:18
3
Ramo Isak službenim automobilom krenuo na privatno putovanje u Hrvatsku, pa doživio neprijatno iznenađenje
Ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramu Isaka prošle sedmice je hrvatska granična policija vratila sa granice, a prema nezvaničnim informacijama Crne Hronike, Isak im je pokazao i diplomatski pasoš.

Prema informacijama koje ima Crna-Hronika, Ramo Isak je putujući prema Makarskoj, kako bi izbjegao gužve, pokušao preći preko Graničnog prelaza za pogranični promet Jovića most.

Ovaj malogranični prelaz je namijenjen isključivo za prelazak granice lokalnog stanovništva iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Isak je to znao, ali je svejedno pokušao proći preko njega.

Kako saznaje Crna-Hronika, bh. granični policajci su mu dozvolili prolazak, ali oni hrvatski nisu.

Kako je, ipak, htio preći preko granice, graničnoj policiji je pokazao vlastiti diplomatski pasoš.

Ni diplomatski pasoš mu nije pomogao, pa se morao vratiti na granicu preko koje mu je dozvoljen prelaz.

Kako piše ovaj portal, Isak je na privatno putovanje išao službenim vozilom.

Zakonski, ministar u Vladi FBiH može posjedovati diplomatski pasoš, ali je nejasno da li bi ga trebao koristiti za privatnja putovanja. Službeni automobil svakako ne bi, zaključuje ovaj portal.

RAMO ISAK
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.