19.7.2024. 16:11
1
Zahiragić kritikuje Delića:" Zašto Delić umjesto što krivi opoziciju, ne prizna da ih je HDZ..."
FOTO: n1
Nakon što Dom naroda Parlamenta FBiH nije usvojio dugo očekivani zakon o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih, resorni ministar Adnan Delić je optužio delegate koji nisu glasali za ovaj zakon.

Haris Zahiragić, jedan od prozvanih delegata, reagovao je na ove optužbe.

“Ministar Adnan Delić, iako je već treći mandat ministar, nije naučio kako funkcioniše odnos izvršne i zakonodavne vlasti, kako funkcioniše odnos vlasti i opozicije, a očigledno ne zna ni šta je Vlada, a šta je Parlament. Izvršna vlast predlaže zakonska rješenja, a na zakonodavnoj je da li će ta rješenja podržati. Prosto i jednostavno,” rekao je Zahiragić.

Zahiragić ističe da je neuobičajeno i neprimjereno da vlast kritikuje opoziciju zbog neusvajanja nekog zakona.

“Neka nam objasni Delić gdje mu je 10-tak glasova većine koji su mu ponovo falili? Možda je do toga što čak i zastupnici većine sve teže podnose njegove diktatorske manire, pa često napuštaju salu kada je neka od tačaka koje je on predložio na dnevnom redu,” nastavlja Zahiragić.

Dalje je postavio pitanje zašto je Zakon o promjeni statusa Novog Travnika iz općine u grad bio prva tačka dnevnog reda, dok je Delićev “važni reformski zakon” bio na samom kraju. Ukazao je na to da su delegati NIP-a više branili Zakon o Novom Travniku nego delegati HDZ-a, te da su zastupnici Trojke, osim izuzetaka poput Vibora Handžića i Armana Zalihića, glasali za taj politički osjetljivi zakon, dok Travnik formalno nije grad.

“Zašto Delić i sebi i nama, a posebno javnosti, umjesto što krivi opoziciju, ne prizna da ih je HDZ, kao uostalom i na svakoj sjednici, nasamario i oborio mu Zakon, a nakon što je usvojeno sve ono što je njima u interesu? Ne želim da likujem, šta više, bilo mi je tužno, pa čak i malo ponižavajuće kao delegatu Kluba Bošnjaka, slušati Delića kako poziva delegate NIP-a i Trojke da obore ostale tačke dnevnog reda nakon što mu je pao zakon, da se valjda na takav način osvete HDZ-u, ali nisu imali više šta oboriti, jer sve što je bilo važno HDZ-u je bilo već usvojeno na samom početku sjednice i na samom vrhu dnevnog reda,” zaključio je Zahiragić.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.