8.8.2024. 21:53
0
Baho Topalbećirović se emotivnim riječima oprostio od Dženana Uščuplića: "Nije bio od onih koji su moljakali, vukli za rukav"
Poznati sportski novinar-komentator Sabahudin Topalbećirović oprostio se od Dženana Uščuplića, koji je danas, 8. augusta poginuo tokom planinarenja.

"Imao je tu lijevu nogu vjerujte kao malo ko. Rat završen, ponovo svi rođeni željni svega i svačega a najviše fudbala. Put ga je sa Grbavice odveo na Koševo gdje bio i ostao vojnik kluba. Njegovi golovi su bili plod inteligencije, nije puno pričao a djela su govorila. Kada smo u Imoli savladali Hrvatsku sa 3:1, U 21 selekcijI, bilo je poslije neviđeno slavlje, a Fuko ga je nakon toga prebacio i u A tim.

Kao trener imao pregled igre, ali ambicija nije bila njegov saveznik, niti je bio od onih koji su nekoga moljakali, vukli za rukav. Jedan od mojih najdražih igrača otišao je sa mjesta gdje vjerovatno idu oni koji traže tišinu, mir bar na kratko da ne bi nekome smetali i nametali se.

Brzo godine lete posebno za one koji su nakon rata čekali mir, a u miru naivno neke beskrajno lijepe dane. Tužan sam i ljut što se ovo dešava ovakvim kao što je naš Dženo, a opet znam da je sve sa Božijim određenjem. Porodici sabur, nedostajat ćeš…Dženan Uščuplić..", poručio je Topalbećirović.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.