16.8.2024. 10:19
1
Iz RS najavljuju tužbe protiv Konakovića i Heleza zbog požara: Ako Tužilaštvo BiH ne otvori istragu, Vlada RS će podnijeti prijave
Državni zastupnik Milan Petković (US) izjavio je da Vlada RS treba da pokrene tužbe protiv onih koji su spriječili da ovaj entitet dobije pomoć iz Srbije u gašenju požara, ukoliko to ne učini Tužilaštvo BiH.

On je naveo da bi Tužilaštvo BiH trebalo da pokrene istragu po službenoj dužnosti.

"Tužilaštvo može i po službenoj dužnosti pokrenuti istragu i utvrditi da li su se, propuštanjem preduzimanja određenih radnji, odnosno nečinjenjem od strane određenih ministara u Vijeću ministara, stekla obilježja određenog krivičnog djela", naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, dolaskom helikoptera iz Srbije situacija na požarištima se popravila i vatra je brzo savladana, što daje osnova za istragu.

"Ukoliko Tužilaštvo po službenoj dužnosti ne formira predmet, Vlada RS može i treba da podnese prijavu protiv nadležnih ministara, a zbog štete koja je nanesena RS i BiH, kao i njenim građanima", rekao je Petković.

Premijer RS Radovan Višković ranije rekao da će biti podnesene prijave protiv svih koji su onemogućili i opstruirali gašenje požara u Nacionalnom parku "Sutjeska".

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.