19.8.2024. 13:48
5
Konaković pozvao Izetbegovića i Komšića na duel pred kamerama: "Sreo sam ih nekoliko zadnjih mjeseci koji u prolazu iz auta nešto dobace i nagaze papučicu gasa"
Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, oglasio se na društvenim mrežama gdje je pisao o raspodjeli mandata na državnom i federalnom nivou, te je prozvao opoziciju i njihove lidere da bježe od argumenata i rasprave.
U nastavku prenosimo njegovo obraćanje:

- Zašto bismo ljude koji lažu i znaju da lažu trebali ubjeđivati šta je istina?

Zašto bismo onima koji žele da vjeruju u laž jer je to lakše od spoznaje šta su ovoj zemlji uradile te stranačko/interesne horde pokušavali otvoriti oči?

Zašto bismo onima koji za sebe kažu da su vjernici, lažu i znaju šta u vjeri znači laž, pričali o vjeri?

Sve su manje glasni, al’ ima ih još. Od argumenata i rasprave uvijek bježe, pred narod u debate ne smiju.

Sreo sam ih nekoliko zadnjih mjeseci koji u prolazu iz auta ponešto dobace i nagaze papučicu gasa. K’o oni što pozvone na interfon i pobjegnu.

Da se malo podsjetimo:

SNSD je u prošlom mandatu imao 4 ministarska mjesta u Vijeću ministara BiH, a naša strana 3. Uspjeli smo vratiti jedno i sad mi imamo 4, a SNSD 3.

Važne institucije bile se neravnomjerno raspoređene i omjer je bio 14/11/11 u korist predstavnika iz bh. entiteta RS.

Vratili smo to na 12/12/12. (Iako se postavlja opravdano pitanje zašto su ikad “zaštitnici” pristali na 1/3 kad popis tako ne govori?)

I tu smo trgovinu “zaštitnika” popravili.

HDZ u Vladi FBiH po prvi put ima 5 ministarskih pozicija, ranije su imali 6.

Laž je da u je oblasti sigurnosti bilo koja pozicija na kojoj je bio kadar Bošnjak imenovan neko drugi.

U ministarstvu se jeste desila promjena, al’ stalno lažima kriju činjenicu da smo umjesto tog jednog dobili DVA veoma važne ministarstva koja nismo imali ranije.

Laž je da smo prepustili UIO bilo kome, zamjena se desila na način da tamo više nije kadar HDZ-a, sad je kadar SNSD-a.

Na čelu Elektroprenosa je Hrvat, ostalo je tako iz mandata “zaštitnika”, a ako slučajno ostane Hrvat već se priprema narativ da smo “izdali”

Desetine je primjera brutalnih laži pomoću kojih su kreirali narativ naše izdaje ili trgovine, a sami su trgovali vodeći računa o svojim strankama, rodbini, tajkunima, o državi tu nije bilo brige.

Po njihovim pravilima pravo na koaliciju sa HDZ/SNSD imaju samo, ostali koji koaliraju su izdajnici.

U prošlom sazivu Doma naroda SNSD i HDZ imali su po 4 delegata, u ovom sazivu imaju po 3.

Koliko ste puta pročitali njihove optužbe da smo mi “isporučili” HDZ-u i SNSD-u Dom naroda?

Da ponovim, u ovom mandatu imaju po 3, u prošlom su imali po 4, zahvaljujući SDA/DF koaliciji.

Pokazali smo štetne policijske sporazume i desetine drugih dokumenata i procesa koji slabe državu, a jačaju entitete.

Mnogo su nas zaista koštali lažni zaštitnici. Na njihove kampanje kreiranih laži mora se ponekad odgovoriti i podsjetiti na činjenice i ISTINU. Pozivam vas sve da svaki navod PROVJERITE, da se podsjetite šta je zaista istina. Kad zagusti, oni se glasnim izgovaranjem imena naših heroja sakriju iza plašta patriotizma i naše borbe.

Ono što im smeta jeste pitanje DA LI ZNAJU GDJE SU DJECA NAŠIH HEROJA ČIJA IMENA NA SKUPOVIMA IZGOVARAJU?

KOLIKO IH JE NAPUSTILO BiH JER IM SISTEM NIJE PONUDIO USLOVE ZA ŽIVOT U ZEMLJI ZA KOJU SU NJIHOVI RODITELJI DALI ŽIVOTE, DIJELOVE TIJELA I SVOJE ZDRAVLJE?? GDJE SU I KAKO ŽIVE SUPRUGE I DRUGI ČLANOVI PORODICA?

Mi se ne možemo porediti sa ovim lažljivcima, naš motiv mora biti borba za poboljšanje uslova života svih stanovnika naše lijepe zemlje svaki dan. Naši standardi moraju biti mnogo viši od ovih do sad. Mi moramo biti dovoljno dobri ljudima u BiH.

U mnogo segmenate jeste bolje, al’ treba još bolje! Tamo gdje griješimo ili nismo dovoljno efikasni moramo se popraviti i pojačati rad, moramo slušati i uvažavati objektivne kritike. Grešaka imamo.

Pozivam još jednom Bakira Izetbegovića i Željka Komšića da javno pred kamerama prođemo svaku od tema i da ljudi čuju istine.

Skrivanje i bježanje od sučeljavanja samo će potvrditi sve što već znamo.

Sve vas još jednom pozivam da PROVJERITE SVAKI NAVOD I UPOREDITE SA LAŽIMA KOJE SLUŠATE, GLEDATE I ČITATE SVAKI DAN iz mašinerije laži kojom rukovode SDA/DF/SBiH lideri i drugi kadrovi, napisao je Konaković.



(Ajdin B.)
 
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.