20.8.2024. 9:16
0
Prodato bh. odmaralište u Hrvatskoj: Evo ko je kupac
FOTO: adriatic.hr
Odmaralište Duće kod Omiša biće prodano privatnoj kompaniji iz Hrvatske, po ponuđenoj cijeni od nešto više od 5 miliona eura.

Komisija koju je formirala Gradska uprava Grada Zenica završila je svoj posao i u utorak (20.08.) će vijećnicima ponuditi svoj Izvještaj, kao i Prijedlog zaključenja Predugovora, saznaje Zenicablog.

Prema informacijama dostupnim javnosti, kompanija Andro Internacional d.o.o. za ugostiteljstvo osnovana je 17.12.1995. registrovana u oblasti “Hoteli i sličan smještaj”, a kao “malo preduzeće” registrovana je na Trgovačkom sudu u Splitu sa sjedištem na adresi Put Mostine bb u Omišu.

Prema podacima Fininfo Hrvatska Andro Internacional, pak je registrovana 1998. na adresi Trg kralja Tomislava 6, Omiš. Upravo ti podaci su i u pristigloj ponudi.

Andro Tomasović je naveden kao predsjednik Uprave, a on se navodi i u dokumentima Gradske uprave, dok je njegov sin i zastupnik kompanije prisustvovao otvaranju ponuda u Zenici, u petak popodne.

Prema podacima CompanyWall, kompanija Andro Internacional sa oko 140 radnika iz godina u godinu ima rast prihoda, od 5, 2 miliona u 2021., do 7,36 miliona eura u 2023.

Dobit se mjeri uglavnom oko 1,4 miliona eura na godišnjem nivou, te posjeduje oko 21, 7 miliona eura imovine, te dugoročne i kratkoročne obaveze (ukupno) od 9,2 miliona aura.

Omiški poduzetnik već je vlasnik tamošnjeg hotela “Plaža” i očigledno bio jedini zainteresirani da otkupi zemljište i ruševne objekte Odmarališta Duće.

Tim Gradske uprave koji je provodio postupak su činili: Selver Keleštura (sekretar Gradske uprave), Mirsad Heleg (savjetnik gradonačelnika, koordinator), Zlatko Osmanović (Gradski pravobranilac), Emir Delić (pomoćnik gradonačelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina), Ekrem Tuka (vijećnik Gradskog vijeća) i Munib Husejnagić (savjetnik gradonačelnika). Sekretar komisije bila je Jasenka Hadžić (viši stručni saradnik za stručne poslove u Stručnoj službi GV).

Javno otvaranje ponuda bilo je u petak u 14 sati, nakon isteka roka za dobijanje ponuda. Domagoj Tomasović, sin omiškog poduzetnika i zastupnik kompanije, prisustvovao je otvaranju ponude.

Ponuda glasi 5.245.005 eura i ispunjava sve uvjete tražene u međunarodnom javnom pozivu.

Komisija predlaže Gradskom vijeću da prihvati ponudu i da saglasnost za zaključenje predugovora o kupoprodaji nekretnina. Nakon što se riješe i ostale formalne prepreke u Hrvatskoj, ova saglasnost GV-a, biće i preduvjet za potpisivanje Ugovora.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.