3.10.2024. 11:51
0
Merhamet obezbijedio udžbenike bosanskog jezika za bošnjačku djecu u Albaniji
Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" obezbijedilo je udžbenike bosanskog jezika - čitanke od prvog do petog razreda osnovne škole za bošnjačku djecu u opštini Šijak u Albaniji.

Udžbenike je predstavniku bošnjačke zajednice u Šijaku Muhamedu Nardiju Mičijeviću uručio predsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" Kenan Vrbanjac.

- Sredstva za kupovinu 100 čitanki je obezbijedio "Merhamet" Švedske, zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima koji žive u toj zemlji. Željeli smo da na ovaj način damo doprinos djeci iz bošnjačkih porodica u Albaniji koje vode porijeklo iz Bosne i Hercegovine u učenju bosanskog jezika. Razgovarali smo i o mogućnosti da se angažuje nastavnik iz Bosne i Hercegovine koji bi radio s bošnjačkom djecom i podučavao ih maternjem jeziku - kazao je Vrbanjac.

Razgovarano je i o razmjeni učenika iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

- Bošnjačka djeca iz Albanije posjetili bi Bosnu i Hercegovinu i družili bi se sa svojim vršnjacima. Nakon toga, organizirali bismo uzvratnu posjetu djece iz Bosne i Hercegovine Albaniji - kazao je Vrbanjac.

Predsjednik "Merhameta" sa saradnicima je tokom boravka u Albaniji posjetio selo Borak u kojem živi veliki broja porodica porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Fascinantno je, naglašava Vrbanjac, da su i nako više od jednog stoljeća života u Albaniji te porodice sačuvale svoj, bosanski jezik, saopćeno je iz "Merhameta".

Merhamet
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.