3.10.2024. 11:52
0
Izraelska vojska tvrdi da je ubila šefa Hamasove vlade u Gazi
FOTO: Screenshot/x
Izraelska vojska (IDF) objavila je da je prije oko tri mjeseca u Gazi ubila trojicu čelnih ljudi Hamasa u Gazi.

Među njima je Rawhi Mushtaha, kojeg je IDF identificirao "kao šefa Hamasove vlade i desnu ruku Yahye Sinwara", zajedno sa Samehom al-Sirajom i Samijem Oudehom, koji su bili odgovorni za sigurnost u Hamasu.

IDF navodi da su se oni, navodno, skrivali u podzemnom kompleksu u sjevernoj Gazi i da su ubijeni u zračnim napadima.

Tvrde da Hamas nije objavio vijest o pogibiji "kako bi spriječio pad morala i funkcioniranje svojih terorističkih operativaca".

- IDF borbeni avioni napali su i eliminisali teroriste dok su se skrivali u utvrđenom i opremljenom podzemnom kompleksu u sjevernoj Gazi. Kompleks je služio kao komandni i kontrolni centar Hamasa i omogućavao je višim operativcima da ostanu u njemu duži vremenski period. IDF će nastaviti goniti sve teroriste odgovorne za masakr 7. oktobra i djelovat će protiv svakoga ko prijeti Državi Izrael - naveli su u saopćenju.




 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.