3.10.2024. 15:56
0
Kompanija Maxhof iz Orašja o povlačenju pegle za kosu sa tržišta u Hrvatskoj
Kompanija Maxhof iz Orašja uputila je demantij na tekst objavljen u servisu Federalne novinske agencije pod nazivom „S hrvatskog tržišta povlači se pegla za kosu uvezena iz Orašja, može doći i do strujnog udara“, a koji su danas prenijeli brojni news portali.

Demantij prenosimo u cijelosti:

„U objavljenom članku izostavljen je dio teksta iz Rješenja Državnog inspektorata Republike Hrvatske gdje se naređuje povlačenje proizvoda, a u objavljenom tekstu članka ne navodi se da se radi od jednoj seriji SD0309 predmetnog proizvoda.

Također, u tekstu objavljenog članka ne navodi se da se radi o seriji iz 2021. godine koja je u potpunosti stavljena na tržište 2021. godine.

U Rješenju Državnog inspektorata nigdje se ne navodi da se zabranjuje prodaja modela tog proizvoda SD-510A nego samo prodaja serije SD0309 čija je prodaja u Republici Hrvatskoj potpunosti izvršena 2021. godine.

Proizvod profesionalna pegla za kosu model SD-510A koja se trenutno nalazi na tržištu BiH posjeduje važeće CE certifikate izdate od ovlaštenog akreditiranog certifikacijskog tijela TUV Rheinland /CCIC.

Testiranje proizvoda prema važećim normama i standardima rađeno je dva puta, a zadnji puta je to bilo 2023. godine.

Oba testiranja su potvrdila da je proizvod u skladu sa svim evropskim standardima.

Posjedujemo navedeni Izvještaj testiranja proizvoda profesionalna pegla za kosu model SD-510A koji sadrži 120 stranica i detaljno opisuje cjelokupno testiranje", stoji u demantiju.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.