3.10.2024. 16:28
0
SIPA se oglasila o dojavama o bombama na aerodromu, u OS BiH: Aktivnosti se provode na terenu
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) postupaju po zahtjevu Tužilaštva BiH u vezi s provjerom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo.

Ranije su provodili provjere na Sarajevskom aerodromu, u tržnim centrima, školama i Predsjedništvu BiH. Najnoviji slučaj odnosi se na dojavu o bombi u prostorijama Oružanih snaga BiH.

- Nakon zaprimljene dojave Agencija je obavijestila policijska tijela u Bosni i Hercegovni, Oružane snage, Obavještajno sigurnosnu agenciju, NATO, FBI i EUROPOL. S tim u vezi policijski službenici ove Agencije po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine provode aktivnosti na terenu koje se odnose na uviđaje i druge aktivnosti vezane za otkrivanje IP adrese pošiljaoca.

O daljim koracima odlučit će Tužilaštvo BiH nakon završetka istrage.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.