11.7.2024. 8:34
0
U Bosni i Hercegovine danas sunčano: Temperature i do 41 stepen
U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne rijetki lokalni pljuskovi su mogući u zapadnim područjima. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 33 do 38, na jugu do 41 stepen Celzijusov, u Sarajevu oko 36.

U petak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni i istočnim područjima Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne slab do umjeren jugozapadni, a ostatku zemlje slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu i lokalno sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 39, na jugu do 41 stepen.

U subotu sunčano i vruće. Poslijepodne na krajnjem sjeveroistoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i lokalno sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 42 stepena.

U nedjelju sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 41 stepen.

U ponedjeljak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab u Hercegovini uglavnom jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 38, na jugu 41.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.