12.7.2024. 14:52
0
"Poduzmite potrebne mjere za svoju sigurnost, očekuju se ekstremno visoke temperature": Sutra temperature i do 42 stepena
Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH saopšteno je kako se danas i sutra širom zemlje očekuje sunčano i vruće uz izuzetno visoke temperature, u nekim djelovima i do 42 stepena. Iz europskog Meteoalarma izdvojene su četiri regije u BiH, za koje su izdana i posebna upozorenja.

Regija Banja Luka
Predviđaju se temperature od 36 do 39 stepeni.

Regija Prijedor
Predviđaju se temperature od 37 do 40 stepeni.

Regija Tuzla
Predviđaju se temperature do 38 stepeni.

Regija Višegrad
Predviđaju se temperature zraka od 37 do 40 stepeni.

Za sve četiri regije vrijedi isto upozorenje:

“Poduzmite potrebne mjere za svoju sigurnost, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite se i pomozite ugroženima. Slijedite savjete nadležnih. Očekujte moguće kvarove na infrastrukturi“.

(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.