19.7.2024. 16:24
0
Dačić o ubistvu Fatona Hajrizija: Dva dana smo ga pratili na kamerama, policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda
FOTO: mup srbije
Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić došao je na mjesto u okolini Loznice u kojem je ubijen Faton Hajrizi, osumnjičen da je ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, piše Telegraf.rs.

Fatona su likvidirali specijalci prilikom bijega ka Banji Koviljači.

- Dva dana smo ga pratili na kamerama, prvo je ukrao biciklo, bio je spreman da ubije još nekog. Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta, on mu ih je poslao u Srbiju. Sutra ću ponovo doći na sahranu Nikole Krsmanovića - rekao je Dačić.

Inače, u potjeri Fatona nije bilo ranjenih policajaca, ali je oštećen jedan automobil prilikom pucnjave.

- Tražit ćemo da se iz Njemačke izruči Artan Hajrizi, brat ubice - rekao je Dačić i dodao:

- To su bile dve neprospavane noći za sve nas. Od sada će biti angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije. Tu ćemo uključiti i saobraćajnu policiju. Bilo je uključeno 400 ljudi. Doveli smo vas ovdje da vidite kako to izgleda. Pucao je, policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda. Riječ je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo je peto ili šesto ubistvo. Time smo riješili ne samo albanskog terorizma, već i međunarodnih slučajeva.

Prema prvim informacijama sa terena, on se sakrio u napušteni fabrički kompleks gdje se inače kriju migranti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.