21.8.2024. 16:48
0
Pronađena dva tijela s potonule jahte kod Sicilije
Ronioci su pronašli dva tijela tokom potrage za šestero nestalih koji su bili na superjahti koja je potonula uz obalu Sicilije, javljaju italijanski mediji.

Britanski tehnološki milijarder Mike Lynch i njegova kći među onima su koji se vode kao nestali nakon što se jahta Bayesian pokvarila od posljedica udara tornada u ponedjeljak ujutro, piše Sky News.

Na brodu su bile 22 osobe, od kojih je 15 spašeno - uključujući Britanku Charlotte Golunski i njenu jednogodišnju kćer Sofiju. Tijelo kuhara s jahte Recalda Thomasa već je izvučeno iz mora, potvrdila je italijanska obalna straža za Sky News.

Ronioci su tražili preživjele u nadi da bi neki mogli biti zarobljeni u zračnim džepovima unutar broda, ali stručnjaci vjeruju da su male šanse da je neko ostao živ.

Osim Lyncha i njegove kćeri Hannah, ostali koji se vode kao nestali su Jonathan Bloomer, predsjednik Hiscoxa i Morgan Stanley Internationala, i njegova supruga Judy Bloomer, te Chris Morvillo, partner u Clifford Chanceu, i njegova supruga Neda Morvillo.

Ronioci lokalne vatrogasne službe danas poslijepodne su na mjestu brodoloma ulazili u more s bakljama pričvršćenima na pokrivala za glavu.

Na mjestu događaja bio je i policijski čamac, a iznad njih je lebdio helikopter.

 
Sicilija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.