1.10.2024. 20:13
0
Svjedok napada u Tel Avivu: "Vidio sam vatru i eksploziju. Vidio sam dva udara ovdje blizu hotela"
CNN-ov reporter Jim Sciutto nalazi se u skloništu u Tel Avivu.

Govoreći za navedenu televiziju, kazao je kako se ranije u SAD-u vjerovalo da će mete iranskih napada biti sjedište Mossada i dvije avio-baze. Ali ipak, izvještava kako je vidio napade u Tel Avivu.

- Vidio sam udare. Vidio sam dva udara blizu hotela ovdje i još jedan sjeverno odavde, pretpostavljam nekoliko kilometara dalje, gdje sam vidio vatru i eksplozije, kazao je Sciutto.

Dodao je kako je na nebu vidio nekoliko presretanja iranskih raketa, i udar blizu obale Tel Aviva. Sciutto kaže da je nejasno da li su eksplozije zapravo uslijed udara raketa, padova dijelova presretnutih raketa na površinu ili možda neke presretačke rakete koje su pale.

Dalje je rekao da su brzina i putanja bile snažne.

Prema informacijama Times of Israela, 181 raketa je ispaljena sa položaja Irana.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.