2.10.2024. 20:49
0
Tijelo legedarnog Diega Maradone biće ekshumirano četiri godine nakon smrti: Evo i zašto
Gotovo četiri godine nakon njegove smrti, tijelo legendarnog Diega Armanda Maradone biće ekshumirano, kako bi njegovi posmrtni ostaci bili preneseni na drugu lokaciju.

Kako navode argentinski mediji, sud je dao posebnu dozvolu da se Maradonini posmrtni ostaci premjeste u novo, jasno spomen-obilježje u Buenos Airesu.

Legendarni Argentinac je premio krajem novembra 2020. godine od posledica srčanog udara, a njegova sahrana obavljena je na groblju Jardin Bla Vista u prestonici Argentine.

Godinu dana kasnije njegova djeca su pokrenula inicijativu da se izgradi poseban mauzolej u njegovu čast, a sada je sud konačno to odobrio i omogućio realizaciju tog prijedloga, prenosi Blic.rs.

Tijelo će biti premješteno u trajno memorijalno mjesto koje se nalazu u četvrti Puerto Madero, gdje će se nalaziti "Memorial del Diez" (M10 Memorial), u čast legendarne desetke Argentine. Ovo mjesto će omogućiti Maradoninim fanovima iz svih krajeva svijeta da posjete njegov grob i odaju mu počast.

Diego Maradona ostaće upamćen kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a nakon njegove smrti njegov bivši klub mu je odao počast tako što je svoj stadion "San Paolo" preimenovao u "Diego Armando Maradona".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.