2.10.2024. 19:52
0
Biden: Ne podržavam napade na iranska nuklearna mjesta
Joe Biden je upravo rekao novinarima da ne podržava napade na iranska nuklearna mjesta, nakon sinoćnjih raketnih napada na Izrael, prenosi BBC

Američki predsjednik također kaže da će "razgovarati s Izraelcima o tome šta će učiniti", dodajući da se svi saveznici G7 slažu da svaki odgovor mora biti proporcionalan.

Biden je također jasno stavio do znanja da će Iranu biti uvedene još sankcija.

Iranski ambasador pri UN-u rekao je na sastanku Vijeća sigurnosti da su udari na Izrael direktan odgovor na "ponovljene akte agresije na Iran".

Amir Saeed Iravani ove udare naziva "samoodbranom".

On kaže da je Izrael postao "ozbiljna prijetnja" međunarodnoj sigurnosti, pozivajući ih da odmah prekinu rat u Gazi i zaustave napade na Liban.

Ranije smo čuli i izraelskog ambasadora Gilada Erdana kako je napade Irana nazvao "napadom na samo naše postojanje".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.