9.10.2024. 21:56
0
Uragan "Milton" sve bliže: Ljudima koji su odbili evakuaciju rekli da napišu ime na nozi
FOTO: AP
Američki nacionalni centar za uragane saopštio je da se uragan "Milton" trenutno nalazi oko 240 kilometara jugozapadno od Tampe na Floridi i nosi vjetrove koji duvaju brzinom od 215 kilometara na čas.

U saopštenju se navodi da se očekuje da će oluja promijeniti smjer ka sjeveroistoku kao i da će biti umanjene brzine večeras i noćas.

Zvaničnici su ranije upozorili da će uragan "Milton", kategorije četiri, "biti smrtonosan i katastrofalan", a milioni stanovnika Floride sklonili su se na sigurno.

Očekuje se da će "Milton" biti treće kategorije u vrijeme udara koji se očekuje oko ponoći iznad južnog dijela grada Sarasote.

Američki predsjednik Džozef Bajden upozorio je na glasine i dezinformacije koje se šire u vezi sa olujom, navodi BBC.

Nacionalna garda već je pozvana kao pomoć stanovnicima prilikom evakuacije, piše "Dejli mejl", prenosi Srna.

U međuvremenu, policija je poručila stanovnicima Floride koji uporno odbijaju da se evakuišu da na nozi napišu svoje ime kako bi vlasti mogle da identifikuju njihovo tijelo.

Vilijam Tokadžer, šef policije u mjestu Holms Bič, poručio je mještanima da ako ne napuste kuće, prepušteni su sami sebi.

"Uzmite olovku i napišite svoje ime i broj socijalnog osiguranja na nozi kako bismo mogli da imamo kontakt ako vas pronađemo, jer se ovo neće završiti dobro", rekao je on za CNN.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.