19.10.2024. 22:32
0
Huti zamalo potopili američki nosač aviona: Incident izazvao zabrinutost u Pentagonu
"Huti su umalo potopili američki nosač aviona", tvrdi se u najnovijem izvještaju Pentagona koji je postao dostupan javnosti.

Cijeli incident je još strašniji ako se uzme u obzir da je raketa kojom su gađali pala na 200 metara od nosača a nije bila pogođena odbrambenim sistemima samog broda.

Novi izvještaj otkriva da je ranije ove godine jedan projektil jemenskih Huti pobunjenika zamalo potopio američki nosač aviona u regionu Bliskog istoka.

Ovaj incident izazvao je iznenađenje i brojna pitanja, s obzirom na to da je projektil pao samo 200 metara od broda USS Dwight D. Eisenhower.

Prema nekim izvorima, projektil je bio balistički protivbrodski tip i letio je veoma nisko, što je onemogućilo američkoj posadi da blagovremeno dobije upozorenje i da presretne projektil. Na kraju, projektil je pao u more samo 200 metara od nosača aviona, što ukazuje na to da je američka mornarica za dlaku izbjegla katastrofu.

(Sead M.)

HutiSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.