8.11.2023. 17:05
4
Šire se navodi o velikim akcijama Coca-Cole u bh. marketima zbog bojkota: "Prije pet minuta sam bio u samoposluzi, ispred mene su dvoje kupovali Coca-Coline proizvode"
Tema bojkota Coca-Colinih proizvoda ponovo je aktuelna sa novim ratom Izraela i Palestien.

Coca-Colini proizvodi se bojkotuju pretežno u zemljama koje su i ranije podržavale Palestinu, te u kojima je većinsko stanovništvo islamske vjeroispovijesti.

Tako i turski parlament više neće posluživati proizvode pomenute kompanije kao dio bojkota firmi koje "podržavaju Izrael". 

O bojkotu se dosta govori i u našoj zemlji. Doduše, nijedna javna institucija se nije odlučila na ovakav potez, već se bojkot svodi na izbacivanje Coca-Colinih proizvoda iz ponuda pojedinih ugostiteljskih objekata, te nekupovinom među građanima.

Društvenim mrežama se šire tvrdnje o navodnim velikim akcijama proizvoda Coca-Cole u bh. marketima. 

O temi bojkota, za naš portal je govorio prof. dr Sanel Halilbegović.

U prilogu poslušajte razgovor.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.