12.7.2024. 21:18
0
Vojnikinja Emela Kapidžija nakon presude: Ovo je sramno i vrijeđa me, idemo ka Strasbourgu
Ustavni sud BiH donio je odluku po apelaciji Emele Kapidžije, a koja je tvrdila da joj je povrijeđeno pravo na manifestiranje vjere i to zbog zabrane nošenja hidžaba.

Oni su utvrdili da njoj nije povrijeđeno pravo na manifestiranje vjere. Nakon presude ona se oglasila i smatra da je presuda sramna.

- Presuda je sramna i vrijeđa mene kao slobodnu osobu i ličnost! Idemo dalje prema Strazburu ako Bog da ! Da vam ja kažem jesam li diskriminisana u odnosu na druge i kako se osjecam...Da, jesam diskriminisana u odnosu na druge, a hidžab nije simbol! Meni ne smetaju ničiji vjerski simboli, ali da bismo bili pravedni i ophodili se prema svima na isti način pozivam nadležne da se istraže sve prostorije i otklone svi vjerski simboli iz svih kasarni i institucija, pošto već porede moj hidžab sa vjerskim simbolima! Ne može moj hidžab ne mogu ni drugi simboli u prostorijama.

Prema svima isti tretman! Simboli itekako postoje u prostorijama, meni ne smeta ponavljam i nikad ne bih prijavila takvo nešto kako ne bih uvrijedila osobu kojoj taj simbol predstavlja neki smiraj ili značaj. Ali pošto hidžab ne može vrijeme je da se uklone svi simboli unutar službe - poručila je.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.