15.7.2024. 18:50
1
Konaković objavio kako su kadeti Vojske Srbije ušli u BiH, objavio i dokumente: SNSD i SDFA horski rade
Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković oglasio se putem društvenih mreža i razjasnio sve oko ulaska vojnik kadeta Srbije u našu zemlju, a osvrnuo se i na helikoptersku pomoć iz Srbije u vezi s gašenjem požara.

“Ambasada Srbije zatražila je jučer notom dozvolu za ulazak helikoptera za potrebe gašenja požara u BiH. Ministarstvo vanjskih poslova je i ovu notu proslijedilo na postupanje nadležnim institucijama jer MVP NE ODOBRAVA NITI ZABRANJUJE ULAZAK. Dopis smo proslijedili Ministarstvu komunikacija i transporta BiH koje izdaje dozvolu uz prethodnu saglasnost Ministarstva odbrane BiH. Ako dobijemo predmetnu dozvolu istu proslijeđujemo dalje”, kazao je Konaković.

Potom je dodao:

“Situacija je ista kao i sa ulaskom vojnih kadeta za čiji ulazak je nadležna Granična policija BiH, a MVP ni u tom slučaju nema nadležnost da ODOBRI ILI ZABRANI ULAZAK. Zašto politizira Kuštrić/SNSD i zašto su na brutalnim lažima kampanju pravili iz SDFA u slučaju ulaska vojnih kadeta meni je potpuno jasno, a jasno je i zašto to zajedno/horski rade. Jasno mi je i zašto u svakom problemu vide MVP, NiP i mene lično. Zato je naša obaveza da odgovaramo na laži, podvale, insinuacije i sve druge vrste spletki. P.S. Ispod je slika koja pokazuje kako se procedura provodi u ovom slučaju i kome se obraća MVP. P.P.S. Ispod su i dvije slike koje pokazuju kako su vojni kadeti u BiH ulazili na IDENTIČAN način i ranije, u vrijeme kad su vlast bili ovi koji su lagali, a i dalje lažu o nama”.



(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.