20.8.2024. 21:18
0
Slavnoj glumici Meg Ryan uručeno "Počasno Srce Sarajeva"
FOTO: Avaz
Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Jovan Marjanović večeras je u sarajevskom Ljetnom kinu holivudskoj glumici Meg Ryan uručio "Počasno Srce Sarajeva" za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Slavnu glumicu brojna publika pozdravila je gromoglasnim aplauzima i ovacijama, piše Faktor.ba.

Na istom mjestu, u okviru Open Air programa, publika će pogledati film u kojem glumi Ryan. U pitanju je romantična komedija iz 1998. "Imaš poruku", koja je na SFF-u prikazana 1999.

U filmu igraju Tom Hanks, Meg Ryan, Parker Posey, Jean Stapleton, Dave Chappelle, Steve Zahn, Greg Kinnear.

"Imaš poruku" govori o Kathleen Kelly koja mrzi Joea Foxa, vlasnika lanca knjižara "Fox" koji uskoro otvara jednu od svojih podružnica preko puta njene male prodavnice dječijih knjiga.

Međutim, nakon što se upoznaju na internetu, nesvjesni pravog identiteta onog drugog, njih dvoje započinju intenzivnu online romansu.

U konačnici, Joe saznaje da je očaravajuća žena sa kojom je u vezi zapravo njegova poslovna suparnica, što ga prisiljava da pomiri animozitet koji osjeća prema njoj u stvarnom životu s ljubavlju koju je pobudila u njemu u virtuelnom svijetu.

Također, u okviru programa Specijalne projekcije, bit će prikazan još jedan film "Šta biva poslije" sa Meg Ryan, u kojem je ona i rediteljica i glumica. Film govori o bivšim ljubavnicima koji ostaju zameteni i prisiljeni da provedu noć na malom regionalnom aerodromu...

Meg Ryan stekla je široko priznanje za svoju komičnu privlačnost u prvoj ulozi nominovanoj za Zlatni globus, kao Sally Albright u filmu "Kad je Harry sreo Sally", u režiji Roba Reinera i po scenariju Nore Ephron.

Nastavila je glumiti u hit romantičnoj komediji Nore Ephron "Nesanica u Seattleu", u kojoj je glumila s Tomom Hanksom, što joj je donijelo drugu nominaciju za Zlatni globus.

Meg Ryan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.