16.7.2024. 16:58
0
I Salkić uputio žestoku poruku Delegaciji EU u BiH: Stavili ste se u službu velikosrpske kampanje i laži da su ubica i ubijeni isti
Nakon Emira Suljagića i Ramiz Salkić oštro je osudio današnji čin Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

"Dođete odate počast žrtvama genocida, a onda dođete i odate počast vojnicima vojske koja je presuđena da je počinila genocid", napisao je potpredsjednik Stranke demokratske akcije i zastupnik te partije u Narodnoj skupštini entiteta RS.

"Ovo je očiti dokaz da bi neki baš kao i 1995. godine sjedili i posmatrali novi genocid nad Bošnjacima bez da bi bilo šta poduzeli.

Ovo su oni koji svojim postupcima ohrabruju Srbiju i bosanske Srbe da izgrađuju srpski svet na štetu Bošnjaka i Bosne i Hercegovine", ocijenio je Salkić.

Poručio je i da "oni koji odaju počast vojnicima vojske koja je počinila genocid nad Bošnjacima ni na koji način ne zaslužuju naše poštovanje i uvažavanje".

"Nije moguće biti na strani nevino ubijenog i ubice.

Vi ste danas pokazali da vaše saosjećanje sa žrtvama genocida nije iskreno i da ste spremni izjednačiti žrtve i njihove ubice.

Vi ste se svjesno ili ne sasvim svejedno stavili u službu velikosrpske kampanje i laži da su ubica i ubijeni isti", napisao je on dalje.

On je upitao i predstavnike Delegacije EU u BiH da li znaju, "a sigurno da znate da ste položili cvjeće pripadnicima brigade koja je bila ključna u počinjenju genocida nad Bošnjacima sigurne zone UN Srebrenica".

"Da li ste posjetili memorijalni centar Veljaci u Bratuncu gdje su pokopane neke od bošnjačkih žrtava onih kojima ste danas položili cvjeće i iskazali poštovanje.

Niste, jer vas zanima ravnoteža a ne stvarna istina!", ocijenio je on.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.