15.8.2024. 16:38
0
Plenković: Drag mi je Thompson, ali osuđujem pjevanje ustaških pjesama
Hrvatski premijer Andrej Plenković oštro je osudio pjevanje ustaških pjesama tokom koncerta u Imotskom.

"To je jako loše, to najoštrije osuđujem, to sam uvijek osuđivao. I radim distinkciju između koncerta. Meni su dragi Thompson, Mate Bulić i Dražen Zečić, ali ovo što se događalo na trgu je bilo nedopustivo", izjavio je Plenković, te dodao:

"Ono što je bilo na trgu nema nikakve veze s komemoriranjem pogibije pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu. I to je ta razlika, pa to je iz aviona jasno".

Plenković je također istakao da će se poduzeti pravni koraci protiv odgovornih za ovaj incident.

"I zato tu slijede i prijave i očekujem kazne od strane sudova", rekao je Plenković, naglasivši da ovakvi ispadi zaslužuju osudu i odgovarajuće sankcije.

Premijer je podsjetio i na rad Vijeća za suočavanje s prošlošću, koje je sastavljeno od stručnjaka različitih ideoloških provenijencija i koje je, prema njegovim riječima, donijelo zaključke uzimajući u obzir sve realnosti.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.