20.8.2024. 16:13
0
Direktor CIA-e napustio zgradu Ministarstva vanjskih poslova BiH nakon sastanka sa Dinom Konakovićem
FOTO: N1
Direktor CIA-e William J. Burns završio je sastanak u zgradi MVP BiH sa ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem nakon čega je napustio zgradu, javlja N1.

Podsjećamo, Burns je danas stigao iznenada u posjetu BiH kako bi održao nekoliko sastanaka, kao i sastanak sa direktorom OSA-e Almirom Džuvom.

Inače, Burns je već dolazio u Bosnu i Hercegovinu.

Na poziciju direktora CIA-e došao je kao prijedlog predsjednika Joea Bidena, a jednoglasno je podržan u Senatu. Ranije je bio ambasador u Rusiji. Prvi je karijerni diplomata na poziciji direktora CIA-e, a služio je i pod demokratama i pod republikancima.

William J. Burns jako dobro poznaje prilike u Bosni i Hercegovini. Kao zamjenik državnog sekretara SAD-a 2012. godine je posjetio našu zemlju te je razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem, te sa predsjedavajućim Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.