21.8.2024. 15:33
2
Nešić kaže da se ne osjeća sigurno u Sarajevu nakon današnjeg "napada": Smeta im što sam Srbin. U posljednje vrijeme dobijam prijetnje putem društvenih mreža
Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH, kaže da se ne osjeća bezbjedno u Sarajevu nakon današnjeg incidenta u kojem se vozač zalijetao u vozila u kojima su bili on i njegovo obezbjeđenje.

- U posljednje vrijeme dobijam prijetnje putem društvenih mreža, a sjetimo se i pisane prijetnje koja je došla na Kabinet ministra kada je navedeno da neću pobjeći od klanja i noža. Zbog svega toga ne osjećam se bezbjedno u Sarajevu. Očigledno im smeta to što sam Srbin”, rekao je Nešić za ATV.

On pojašnjava da se jutrošnji napad dogodio dok je bio na putu ka svom Kabinetu.

- Negdje prije Vrbanja mosta crveni džip je u više navrata pokušao da isječe i prekine vezu između vozila u kojem sam se nalazio i pratnje. Čak je, u jednom trenutku, pokušao da udari ili u vozilo s ministrom ili u obezbjeđenje. Kada je u tome spriječen, pokušao je iz suprotne trake da presječe zaštitno vozilo i da ga udari, rekao je Nešić.

On kaže da su tada reagovali pripadnici njegovog obezbjeđenja, te su presjekli put džip i zaustavili ga.

- Moje obezbjeđenje me je izvuklo na sigurno, a tog vozača su legitimisali. U tom trenutku su došli pripadnici MUP-a Kantona Sarajeva i preuzeli dalje postupanje. Napominjem da je na zaštitnom vozilu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela sve vrijeme bila upaljena rotacija i da su sa dvije strane vozaču pokazivali palicu ”stop”, tražeći da se udalji, ali se na to nije obazirao, već je nasilnički reagovao, kaže Nešić.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.