2.10.2024. 18:33
1
SDP-ovci u Tuzli ili kako je premijer FBiH kazao "crvenom bastionu": I Nermin Nikšić je čak proučio fatihu, ali Jasmin Imamović ne
Prvi čovjek Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je u posjeti, kako je sam rekao, "crvenom bastionu" - Tuzli.

Ovaj veliki grad i jeste uporište SDP-a.

Nikšić je danas čestitao Dan oslobođenja Tuzle, 2. oktobar 1943. godine.

"Nema boljeg mjesta od Tuzle za poslati poruke o vrijednostima antifašizma i multietičnosti. Tuzlanke i Tuzlaci i danas gaje te vrijednosti i s pravom se ponose zbog toga. Pri tome nije beznačajno spomenuti kako je Tuzla uz Beč i Rijeku bastion socijaldemokratije u Evropi.

Tuzla i njen način života, kao slika onoga najboljega što imamo, treba poslužiti kao primjer i ostalima.

Tuzla danas kao pravi slobodarski grad baštini i živi tekovine antifašizma, slobode i zajedništva.

Tuzlankama i Tuzlacima čestitam 2. oktobar - Dan oslobođenja", saopćio je Nikšić.

Uz tu objavu prikačio je na svom Facebooku niz slika.

Na nekima se vidi kako čak i on uči Fatihu.

Ali ne i dojučerašnji dugogodišnji "crveni gradonačelnik", sada državni zastupnik, Jasmin Imamović.

Na svim slikama koje je objavio Nikšić, njegov bliski saradnik i federalni ministar izbjeglica, gdje je to normalno, uči Fatihu. Na jednoj slici Nikšić je pored njega spuštenih ruku.



"U crvenom bastionu, bastionu naše socijaldemokratije, želimo poručiti da duh multietničke Bosne i Hercegovine neće doći u pitanje dok je jakog SDP-a i naše crvene Tuzle. Tuzla je primjer kakvu Bosnu i Hercegovinu želimo", poručio je Nikšić u još jednoj objavi.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.