3.10.2024. 14:33
0
Kiša i grmljavina očekuju se večeras: Dijelove naše zemlje očekuje još jedna nepogoda
FOTO: bh meteo
U Bosni i Hercegovini danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom koja u pojedinim dijelovima zemlje pada od ranih jutarnjih sati.

Kako piše BH Meteo, glavnina padavina biće u noći na petak kada se ponajviše u Hercegovini očekuje lokalno jače grmljavinsko nevrijeme.

- Započeo je uticaj prostrane sredozemne ciklone. Donosi oblačnost, a dijelovima sjeverozapadne i zapadne Bosne kišu koja pada od sinoć. Kako dan bude odmicao padavine se postepeno šire na ostale krajeve, najkasnije na sjeveroistok i istok zemlje, piše BH Meteo.

Kada je riječ o grmljavini i eventualnom lokalnom nevremenu, navedene manifestacije najizglednije su kasno večeras u dijelovima Hercegovine i jugozapadne Bosne.

- Nošeni jakim jugozapadnim strujanjem obilnije padavine uz lokalno grmljavinu bi se kasnije u noći na petak premještale dalje prema sjeveroistoku i istoku zahvatajući veći dio zemlje do jutarnjih sati petka, kazali su.

U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine mogući su i udari vjetra.

- Treba naglasiti da pored lokalno obilne kiše, grmljavine - dobar dio Hercegovine, jugozapadne, djelimično centralne i istočne Bosne večeras očekuje na udare jak do olujan južni i jugzapadni vjetar koji bi se postepeno smirivao tokom petka. U ostalim krajevima strujanja okreću na sjeverna, bez jakih udara, piše BH Meteo.

(Erna H.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.