12.7.2024. 21:14
0
Zerina Vrabac isplivala zlato u Beogradu
Mlada plivačka reprezentativka BiH Zerina Vrabac osvojila je večeras zlatnu medalju na Prvenstvu centralnoevropskih zemalja za kadete koje se održava u Beogradu.

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva i jedna od trenutno najboljih mladih plivačica Starog kontinenta trijumfovala je u finalnoj trci u disciplini 200 metara delfin.

Iza sebe je ostavila predstavnice Mađarske i Rumunije.

Zerina je nedavno bila zlatna i na Komen kupu na Kipru (Mediteransko prvenstvo), a sada je najsjajnijim odličjem osvojenim u glavnom gradu Srbije na maestralan način zaokružila i odličnu aktuelnu sezonu PK Sport time, koji je tako još jednom opravdao epitet najvećeg rasadnika vrhunskih plivača u BiH, ali i šire.

- Ponosni smo i sretni. Ovo je zaista šlag na tortu sezone PK Sport time, ali i velika motivacija da i u periodu koji slijedi nastavimo uzlazni trend pomjeranja granica dobrih rezultata na međunarodnoj sceni.

Nakon osvojenih preko 250 medalja na državnim prvenstvima BiH, oborenih preko 15 državnih rekorda od kadetske do seniorske konkurencije, osvojenih zlatnih medalja na Mediteranskom prvenstvu za kadete, plasmana u polufinala i finala evropskog seniorskog i juniorskog prvenstva samo u ovoj godini, ova Zerinina medalja pokazuje jedan izuzetno predan rad.

Medalja je plod dugoročnog programa koji klub provodi, a s konačnim ciljem koji glasi Olimpijske igre u Los Angelesu, gdje nam je cilj da imamo ne samo jednog predstavnika sa isplivanom A normom - rekao je šef stručnog štaba PK Sport time Evelin Avdić.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.