12.7.2024. 15:17
0
Još nije gotov prelazni rok za bordo klub: Bivši igrač Copenhagena stiže na Koševo. Nigerijac Nwankwo iz Domaža bi također mogao obući dres Sarajeva
Nogometaši Sarajeva jučer su odigrali prvu zvaničnu utakmicu ove sezone i to u gostima kod Aktobea. Utakmica je odigrana u okviru 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a bh. predstavnik slavio je sa 1:0.

Iako su Kazahstanci na papiru bili favoriti, prije svega jer su već odigrali dobar dio utakmica u svom domaćem prvenstvu, pobjedu je ostvarila ekipa sa Koševa.

Jedini gol viđen je u posljednjim minutama utakmice kada je Francis Kyeremeh na spektakularan način matirao golmana domaće ekipe za veliko slavlje svih koji vole FK Sarajevo.

Samo dan nakon velike pobjede dolaze nove informacije kada je riječ o promjenama u igračkom kadru FK Sarajevo. Naime, nezvanične informacije govore da  prijelazni rok za Sarajevo nije završen.

Navodno će FK Sarajevo u narednom periodu dovesti još nekoliko nogometaša, a nezvanične informacije govore da bi jedan od njih trebao biti Robert Mudražija. Radi se o centralnom veznjaku koji ima 27 godina i koji je dobar dio karijere proveo u Hrvatskoj.

Karijeru je počeo u omladinskom pogonu Dinama iz Zagreba, a zatim je prešao u NK Zagreb iz kojeg 2016. godine odlazi u austrijski Liefering. Nakon jedne godine provedene u Austriji vraća se u Hrvatsku gdje potpisuje za Osijek.

Iz Osijeka je 2019. otišao u danski Copenhagen u kojem se zadržao do januara 2021. godine kada dolazi na posudbu u Rijeku, a zatim je bio i na posudbi u Olimpiji.

Copenhagen je napustio 2022. godine, te je tada potpisao za Slaven Belupo iz kojeg je na ljeto prošle godine otišao u Lokomotivu iz Zagreba.

Mudražija ne bi trebao biti jedino pojačanje koje će Sarajevo dovesti do kraja prijelaznog roka, a jedno od imena koje se povezuje sa bh. klubom je Abraham Nwankwo.

Ovaj Nigerijac ima 22 godine i igra na poziciji štopera, ali jako dobro može odgovoriti na zadatke koje obavlja defanzivni vezni nogometaš.

U svojoj karijeru Nwankwo je igaro za Balikesirspor, te Domžale čiji je član od novembra 2022. godine.

Zanimljivo je i to da se očekuje i nekoliko odlazaka sa Koševa, no sve su to nezvanične informacije, ali svakako će biti zanimljivo pratiti situaciju na Koševu do kraja prelaznog roka.

Danas je postalo poznato da je Kevin Viveros i zvanično otišao na posudbu, a isto se očekuje i od Adalberta Penarande koji gotovo pa sigurno naredne sezone neće biti na Koševu.

Također u FK Sarajevu očekuju da će dobro zaraditi i na prodaji Buljubašića koji bi svoju karijeru trebao nastaviti u Turskoj, a navodno je najviše "zagrizla" ekipa Rizespora, prenosi Sportsport.ba.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.