12.7.2024. 11:28
0
Košarkaški savez BiH blokiran zbog duga od 164.000 KM
Računi Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine blokirani su zbog duga prema Hotelima Ilidža koji datira iz perioda 2014-2017. godina, potvrđeno je za Faktor.

Glavnica duga je 164.000 KM, a ukoliko blokada u skorije vrijeme ne bude skinuta, niti jedna omladinska selekcija neće otići na prvenstva Evrope.

- Rad svih selekcija za ovu godinu nam je upitan. Rješavanje ovog pitanja nam je prioritet, jer ako ga ne riješimo nijedna mlada selekcija neće otići na evropska prvenstva. Glavnica duga je 164.000 KM - rekao je za Faktor predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.

Miloš se nada da će hotel prihvatiti ponudu Košarkaškog saveza za obročno plaćanje, baš kao što su to ranije učinili drugi hoteli, prijevoznici, bivši selektori.

- Razgovaramo već 15 dana, ali nema pomaka - rekao je Miloš.

Blokada računa nacionalnih saveza u bh. sportu nije strana. U sličnoj situaciji je i Rukometni savez BiH čije funkcioniranje je pod znakom pitanja nakon izgubljenog spora sa bivšim selektorom muške rukometne reprezentacije BiH Ivicom Obrvanom. RSBiH je hrvatskom treneru dužan isplatiti 138.812,18 eura.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.