8.8.2024. 21:49
0
"Plemići" imaju za čime žaliti: Zrinjski poklonio pobjedu Botevu
Bugarski Botev u prvoj utakmici treće runde kvalifikacija za Konferencijsku ligu savladao je u Plovdivu mostarski Zrinjski sa 2:1.

Zrinjski je u uvodu utakmice preko Ćužea imao kolosalnu priliku da dođe do prednosti, ali je golman Boteva iz situacije jedan na jedan izašao kao pobjednik u duelu sa ofanzivcem Zrinjskog.

U 35. minuti Botev je poveo. Akere je šutirao, lopta se odbila od Ivančića, dobila efej i na kraju od stative završila u golu.

Promjene rezultata nije bilo do 77. minute. Tada je Ćuže sjajno pogodio i donio svome timu poravnanje.

Radost Mostaraca kratko je trajala jer samo dvije minute kasnije rezervista Maraš matira Marića za, ispostavit će se, pobjedu Boteva. Pogotku je prethodila greška odbrane Zrinjskog, odnosno pogrešno dodavanje iz posljednje linije, a Bugari su poklon objeručke prihvatili.

Revanš se igra za sedam dana na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Bolji iz ovog duela u play-offu Konferencijske lige igrat će protiv Zuricha (Švicarska) ili Guimaraesa (Portugal). Portugalci su večeras u Švicarskoj trijumfovali sa 3:0 i zakoračili prema posljednjoj stepenici kvalifikacija.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.