18.8.2024. 12:30
0
Žestoko saopćenje Fenera: Našeg predsjednika Ali Koca s leđa je napao fudbalski terorista s akreditacijom Goztepea
Fudbaleri Fenerbahčea ponovo su kiksali. Nakon što su tokom sedmice ispali od Lillea iz Lige prvaka, sinoć su izgubili dva boda na gostovanju kod Goztepea.

Istanbulski velikan vodio je sa 2:0 u prvom poluvremenu, uz jedan gol našeg Edina Džeke, ali su u nastavku primili dva gola, uključujući i onaj u 95. minuti za 2:2.

No, događaji sa poluvremena zasjenili su utakmicu. Naime, tada je napadnut Ali Koc, predsjednik Fenerbahčea, koji je pokušao riješiti problem sa navijačima, jer gostujućim fanovima nije bilo dopušteno da uđu na stadion.


- Dok su se naši menadžeri sastajali s vlastima vani kako bi riješili probleme naših navijača koji još nisu bili pušteni na stadion i bili su izloženi pritiscima, naš predsjednik Ali Koc i generalni sekretar Burak Kizilhan također su otišli do tribina gdje su bili naši navijači i susreli se s vlastima.

Nakon toga, kada su naši navijači ušli i događaji se smirili, naš predsjednik i generalni sekretar krenuli su prema svojim mjestima, našeg predsjednika je s leđa napao fudbalski terorista s akreditacijom Goztepea, bez ikakvog razloga.

Nakon gnusnog napada, iako su vlasti navele da je dotična osoba privedena u sportski odjel radi davanja iskaza, saznajemo da je osoba nastavila pratiti ostatak utakmice sa svojom akreditacijskom karticom, protiv njega se ništa nije poduzelo, a zahvaljujući pažnji novinara otkriveno je da je stadion napustio slobodnih ruku i da se presvukao.

Ko daje toliku hrabrost ovoj osobi koja ne oklijeva počiniti zločin pred milionima ljudi i napušta stadion bez ikakvih mjera?

Naš predsjednik, Ali Koc, podnio je kaznenu prijavu protiv svih dužnosnika koji su bili nemarni, a posebno protiv ovog fudbalskog teroriste, a proces će se pomno pratiti.

Također obavještavamo javnost da ćemo poduzeti sve potrebne korake vezano uz ono što se dogodilo našim navijačima prije, tokom i nakon utakmice - piše u saopćenju Fenerbahčea koje je objavljeno ranom zorom.
(Ajdin B.)
Fenerbahce
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.