20.8.2024. 19:36
0
Mohamed Salah na kraju sezone napušta Liverpool: Saudijska Arabija iduća destinacija?
Mohamed Salah (32) napustit će redove Liverpoola na kraju ove sezone, navodi Liverpool Echo.

Egipatski fudbaler Mohamed Salah igra svoju posljednju sezonu u dresu Liverpoola. Kako navodi Liverpool Echo 32-godišnji napadač će napustiti tim s Anfielda po okončanju ugovora u junu 2025. godine.

"Mo Salah, kako stvari stoje, napušta Liverpool kao slobodan igrač na kraju sezone", riječi su novinara Liverpool Echoa Iana Doylea.

Tako će Salah nakon osam fenomenalnih godina napustiti Redse. Završit će se jedna era Liverpoola u kojoj je Egipćanin bio najveća zvijezda kluba.

Mo je s engleskim velikanom osvojio gotovo sve što je mogao. Potpuno je opravdao uloženih 42 miliona eura u julu 2017. godine kada je stigao iz AS Rome.

Salah je na Anfieldu porušio brojne rekorde. Postao je istinska legenda kluba, a o njegovim nastupima će se godinama pričati.

Dio je ekipe koja je nakon tri decenije došla do titule prvaka Engleske, osvojio je i Ligu prvaka, a dosad je odigrao 350 utakmica uz 212 pogodaka i 90 asistencija.

Ipak, kako će neposredno pred istek ugovora napuniti 33 godine rukovodstvo kluba je odlučilo da krene dalje i da budućnost gradi na nekim novim imenima. Salah je ikona kluba, no došlo je vrijeme za rastanak.

Karijeru će Salah nakon Liverpoola vjerovatno nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Iz ove zemlje odavno već ima ogromne ponude.

Pretpostavlja se da će Mo prihvatiti jednu od ponuda iz ove zemlje. Svi velikani su pokazali interes za njegovim uslugama i vidjet ćemo šta će na kraju odabrati.

Pored Salaha Liverpool bi na kraju ove sezone mogli napustiti još i Virgil van Dijk i golman Alisson Becker, te će na taj način biti zaključena jedna velika era.

Određene informacije govore da će i ovaj duo put obećane zemlje na Arapskom poluotoku.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.