12.7.2024. 17:32
0
Crna Gora: Bivši glavni specijalni tužilac Katnić i nekadašnji policijski funkcioner Lazović ostaju u pritvoru
Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore donijelo je rješenje kojim se nekadašnjem visokom policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću i bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću pritvor produžava za još tri mjeseca, pišu Vijesti.me.

Produženje pritvora predložilo je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore.

- Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Vesne Vučković kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Ane Vuković kao članica vijeća produžilo je pritvor okrivljenom Z.L. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, a M.K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore - saopćio je taj sud.

Lazoviću i Katniću pritvor je određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 16. aprila, a produžen rješenjem vijeća tog suda 13. maja , tako da po rješenju Vrhovnog suda pritvor može trajati do 14. oktobra.

Njih dvojicu su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 14. aprila uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja kojim rukovodi Predrag Šuković.

Uhapšeni su zbog optužbi da su javnu službu podredili interesima kavačkog kriminalnog klana. Oni su to negirali.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.